Mamat's wedding

Friday, 1 September 2017

Salam.


Last Sunday on 27th August, another second cousin of mine get married at the age of 25.


Around 10 in the morning, everyone already well dressed for majlis akad nikah at the mosque near our house, probably 2 minutes from home. But before that, as always, took some pictures of my mom and I. 


Say hi to my new Tudongcha Luxe collection
Mamat terel lah sebab dengan sekali lafaz je 😝

Tahniah, Mamat!!

If you ever wonder how many second cousins I have, I have a lot. I'll just show you some of them. I used to play with them alot when I was younger. We live next to each other so, dekat. Dengan pakai seluar pendek (yes, aku macam tomboy dulu), panjat pokok rambutan, gayut sana gayut sini, gayut dari tali kat pokok tu sambil jerit macam Tarzan kalah jantan, main teng teng and main masak-masak guna kayu api padahal masak maggi je pun HAHAHA tapi nak hidupkan api guna zaman purba punya cara kau fikir senang ke? The best childhood memories ever doh.

Kedua, ketiga, keempat, kelapan dan hujung sekali tu unavailable ye πŸ˜… Semua dah berpunya. Tapi yang lain single available lagi insyaAllah haha kalau nak sila pm 😝

Tu baru yang lelaki okay. Aku dah boleh anggarkan dalam setahun dua lagi aku dah jadi nenek kalau dua pupu aku 2 orang yang kahwin tu ada anak. Hehe nenek muda. So fab! Haha


Ini je mampu HAHAHA takpe nanti aku bawa Kang Daniel for real okay


After Zohor, bergerak pergi rumah pengantin perempuan untuk majlis bersanding.

The weather was so hot mann


Ini lah Makwa, kakak sulung Abah and Mamat is her first grandson




As a bonus, I'll give you 2 pictures of me and my future husband (Amin!)



Ha kau pilih lah nak download yang mana satu walaupun tak ada function pun kalau engkorang save gambar aku dengan bakal suami πŸ˜‚ Bukan engkau yang nak kahwin dengan dia πŸ˜›

Aku rasa korang pun macam dah penat dengar aku cakap benda yang sama kan? Cuba bayangkan macam mana mak ayah aku terpaksa tadah telinga dengar benda yang sama everyday, everytime. Muka diorang pun dah macam fed up dengan perangai aku huhu sad life.

Haha kata-kata itu satu doa #doayangbaikbaik #Aidaniel

Comments

  1. HAHAHAH gigih crop & paste gambar calon suami XD

    ReplyDelete
    Replies
    1. Adui hahaha memang gigih sangat semata-mata nak letak gambar calon suami tu ha kat sebelah #takdelahforeveralone ;p

      Delete