K-CON | Wanna One World Tour in Kuala Lumpur 2018

Friday, 21 December 2018

Anyeong, hi i'm back πŸ’›

Now, it's exactly 5 months since my first and last meeting with the boys during Wanna One World Tour in Kuala Lumpur on 21st July 2018. I just think I need to publish this post on blog or somewhere else before I forget all those beautiful moments.

210718 <3

Okay first, all thanks to my primary school (& will always be) best friend, Sazianty who managed to get two CAT4 tickets for both of us after much struggles. Without her help, I'll be crying my heart out watching others' fancams just like their 1st fanmeeting in Malaysia early this year. Menangis tak berlagu aku dalam bilik sambil selak notes pharmacology. If you follow me last year, you must know that I'm a huge fangirl of Produce 101 Season 2 since the first airing till the end, and the fact that I fell in love with those 11 boys even before they become superstar is a wow πŸ’œ i love you, boys.

A months before the concert, I was busy studying for my final exams and at the same time, duk sibuk scrolled down carousell cari free standing punya tickets (gilerrrr!) sambil kira-kira dalam kepala berapa banyak duit aku nak kena keluar. Seminggu dua jugaklah aku mencari tickets tapi mahal melampau ha takpelah aku redha dengan seats sekarang. Section mana pun aku tak tahu sebab aku serahkan everything to my bestie because I believed she knows better. Ada satu malam ni, esoknya tu ada final paper yang boleh tahan hardcore gak la then aku stayed up sampai 3 pagi gitu (ceh study sambil teringat-ingat Wanna One) dah tu boleh pulak mimpi pergi concert dapat seat depan & nampak Jaehwan clear yang HD tahap dewa. Bangun pagi tu aku cam Aduh kenapa ada paper whyyyy tapi gagahkan diri jawab paper 3 jam, ke 2 jam ek entah tak ingat hahahahaha. Dah tu dalam duk sibuk cakap tak mampu nak beli Nable Bong, dengan duit raya tu jugak aku pergi beli semua albums #ripmoney #thankyoubagiduitraya

Dah tu semua housemate aku drama suruh aku pakai purdah la apa bagai sebab takut langgar/lelaki sentuh. Dia ingat ni concert mat salleh yang lompat lompat, high tu ke 🀦🏻‍♀️

The night before concert (D-1) fuh penuh pancaroba. I've told my mom before that I'll be going to the concert thru whatsapp, tapi aku cakap gini jelah "Mama, yong nak jumpa artis kpop" see?!??! Dia cam nak cover tapi nak bagitahu jugak 😷 okay malamnya tu adik aku pergi cakap kat Mama yang aku habiskan beratus-ratus nak pergi concert, dang! Marah, risau. Biasa lah ibu-ibu kan sebab faham lah orang akan fikir concert tu yang campur lelaki perempuan yang peluk peluk, lompat sana sini semua tu. Gigih jugak aku pujuk sampai tidur peluk mak aku, berpuluh-puluh janji manis (yang ditepati k) aku bagi termasuklah urut kaki setiap malam, kemas rumah setiap hari etc. Risau jugak yelah kena ada restu ibu nak pergi mana pun, maka aku pun dengan sedaya upaya memujuk sampai tengah malam.

It's the d-day. Wow, I just couldn't believe this day is coming. Feel super excited for today! I've no idea neither what to wear nor what to bring to the Axiata Arena. I should have done a revision tho (by watching youtube vids), tapi tkpelah benda dah lepas. Kalau ikutkan, awal pagi aku nak gerak sana tapi kawan aku kata tak payah lah nanti tunggu lama so aku ikut jelah. Makanya, sampai sana dalam pukul 4 macam tu sebab yelah naik public transport kan hihu. Naik grab car lah, mrt bas lah, lrt lah pastu jalan kaki lagi haahaha. Then beratur untuk collect tickets (dapat jimat masa sikit sebab masa queue panjang tu tetiba bukak satu kaunter baru). Terus lari lah aku macam kilat πŸ˜‚ Dah tu gerak pergi  solat Asar before melilau cari freebies. Sempat jugak grab freebies walaupun tak banyak - sedih. Fuh new experience berebut, tolak tolak dengan fans lain. Paling syoknya, mak kawan yan yang paling sporting do & minat Daniel sama cam aku wihu (aunty, kita geng!) Masuk setiap satu booth yang ada kat situ and yassss finally dapat beli lightstick jugak hehe πŸ˜‹

Got myself a Jinyoung fan, Woojin photocards and few slogans and big poster!
Anyeong uri leader, Jisung ;) see you in a bit

Around 6.30 petang dah boleh masuk. Wow, excited nak mati hahahahahaha paling tak sangka sebab seats kitorang dua betul betul menghadap center of the stage. Like seriously, thanks gila do yan saranghae! πŸ™†‍♀️❤ Both of us were like Omg nice gila seats ni dah la takdelah jauh sangat pun just nice kat tengah yezzz 😎 dah tu dekat pukul 7 kitorang dah get ready kat surau sebab yan kata better pergi awal. MasyaAllah, ramai yakmat engkooo beratur panjang seb baik kitorang pi awal takdelah lama sangat tunggu. After solat maghrib pergi kat seats balik, duduk tunggu sambil ambil gambar bebanyak sebab pukul 8 dah start. Tepat pukul 8 masih tak start, everyone was screaming so loud, calling them to came out. Aku cam wow first time ada kat tempat yang jerit kuat ala-ala pergi stadium tengok bola gitu. Rasa cam yey akhirnya ada kawan sebab selama ni asyik jerit sensorang je dalam bilik.

See how center I am to the stage omg!!
Before the concert starts
Say hello to Daniel, everyone πŸ’ž

W1 first lightstick πŸ’–

8.10 pm gitu start, weh my fav song - Burn It Up as intro what the!!!!!! Bass dia kuat gila dooooo cam jantung aku berdegup laju gila sebab kuat sangat. Aku cam wey aku dah nak mati ke ya Allah.

Blue ocean πŸ’™

I saw Wanna One with my own two eyes. I was crying so hard && i hate it sebab aish ganggu pandangan akuuuu but i couldn't helped it duh. Tak payah berangan la dapat jumpa artis korea tu - is what my father said once upon a time masa aku tunjuk Wanna One kat tv. Teringat kata-kata tu semua. Aku cam Abah yong jumpa diorang, yong tengok dengan mata yong sendiri!!!! Moment paling emotional la bagi aku :")

During Lean on Me - Forever and a Day performance *teary eyes*
Number one.

Nayana - the song that made who they're now

The hottest performance - Day by Day of course πŸ”₯✨
So close yet so far to reach

Satu per satu lagu diorang nyanyi, and I can easily spotted my Kang Daniel from afar. Serious weh, aku nak tengok the whole group tapi mata aku asyik pandang dia aje yeokshiiiii my love ♡ hahahaha i love when they danced to Beautiful. Of course other 20 tracks also were beautifully performed by 11 of them. Dia punya lighting cam wow so amazing tahap langit ketujuh camtu sampai my jaws dropped, I enjoyed every moment.

Rasa terharu sebab Wanna One suruh Wannables to be careful, jangan tolak tolak takut nanti cedera awwwww thank you for your concerns, boys 😘

The cutest and hilarious moments mestilah masa diorang cakap Bahasa Melayu ya Allah comel gila weh!! Sorang-sorang cakap "Awak boleh bertahan!" in different ways. Paling tak boleh bla masa my bias, Daniel sebut "Awak boleh bertahan, Aiyakkkk" hahaha aku cam pebenda do dia ni πŸ˜‚ nasib baik cumil ;b

Credit to aunty hehehe for capturing this moment for me

Minhyun

My friend bias, Woojin
🌈
Hensem gilosssssssss
O ya, aku tak boleh lupa masa diorang buat aegyo aih weh sis tak kuat!!!!!!!! Sungwoon acah gila kata tak reti buat aegyo sekali aku terkejut gila masa dia buat sebab serious do dia buat paling comel 😭 masih segar dalam ingatan apa yang dia buat masatu #sungwoonlompatlompat

The concert instantaneously turned into party dooo bila DJ Hankki (uri leader Jisung) masuk omg dengan lampu-lampu gempak pastu upbeat music lagi. Fuhhhhh daebak jinjjaro πŸ‘πŸ» Zook terokkkkk πŸ˜‚

Towards the end of the concert, they took the chance to thank the fans and promised to come back soon before performed their last song, I Promise You. Masani aku dah nangis teruk. I believed other Wannables were liddat as well. I kept saying please sing another song, please please please. Tapi mana maunya, dah habis dah.

During Always stage :((

Stand strong together #wannaone✖wannables

Come again later either as Wanna One or someone better ok πŸ™†
κ°€μŠ΄ μ €λ¦¬κ²Œ 당신을 λ„ˆλ¬΄λ‚˜ μ‚¬λž‘ν•©λ‹ˆλ‹€, Daniel

Daniel was doing some acrobatics ya ampun dia hyperactive gila throughout the concert

After the concert, we stayed for awhile sambil pandang the whole arena. Sayang nak tinggalkan tempat tuh. The loudest screams I've ever heard in my entire life, the best feeling I've ever felt, the greatest moments I've ever experienced in one night. What is that. Huhu.

Thank you yan later aku teman kau pulak ok! (read: bila aku banyak duit)

Malam tuh, aku mimpi ada kat concert lagi 😒 sedihnya it all ended after 2 hours and a half!!!!! The next day, tertidur kejap masa petang and mimpi lagi :(( i couldn't move on obviously. Two weeks jugak macam gitu ada post-concert syndrome ☹ repeat all their songs, nangis bila dengar ha macam orang gila. Tapi day by day, okay dah la sikit-sikit gais.

I'm glad I went there. I'm glad my first concert experience is my one and only, Wanna One. Thank you for those amazing 2 hours 40++ mins performances, with all those screams, laughs and tears. Will definitely support you guys till the end.

Thank you, boys! 😘

Naughty daniel!!

Because of your promise to come back to Malaysia, I worked so hard to earn money and even got scammed from that :") bila rasa nak lari dari semua masalah scamming nih, aku keep on working hard and stand strong until now sebab korang janji nak datang lagi. Although, there's no way you can keep your promise on coming back to Malaysia as the disbanding day is near, I'll be here waiting πŸ™ƒ

Before going to the con I thought:

  1. There's no place to solat
  2. Everyone solat jamak/tak solat
  3. Lompat-lompat, high macam concert mat salleh tu
  4. Sentuh lelaki perempuan
  5. Histeria teruk


After going to the con I thought:

  1. Astaga, jahatnya aku ingat orang tak solat!! Even tak pakai tudung pun baik je beratur untuk solat maghrib
  2. Tkde maknanya lompat, ko nak kena hempuk ke dengan orang belakang?
  3. Population lelaki tak ramai & kat section aku takde sorang lelaki pun weh hahaha
  4. Manade masa nak gatal-gatal weh like srsly your biases are just infront of you kot how can you do that?!?
  5. Hek eleh kalau pi stadium tengok bola pun orang jerit macam nak mati jugak (!?) Sama je kalau pergi concert atau tak, aku jerit tetap kuat πŸ˜‚
  6. Dapat kenal dengan wannables lain which is super nice do dapat kenal kenal! (walaupun kejap)


What I should've brought/did:

  1. A phone with camera HD quality (iphone is preferred ceh :p)
  2. Benda alah yang macam telescope kat phone tu untuk zoom kasi dekat
  3. Banner sendiri yang ada lampu-lampu baru nampak semangat gituww
  4. Telekung sendiri sebab susah nak kongsi kat surau (nasib baik pinjam telekung yan kat rumah)
  5. Amik banyak banyak gambar & also make a vlog ke huhu rugi!!
  6. Bawak raincoat just incase ni pun tips dari yan okkk dia terel bab-bab ni
  7. Bawak extra bags for freebies (ok ni aku terel sebab siap siap bawak dari rumah)


What I should've known:

  1. No camera is allowed
  2. No food/drinks tapi kitorang nyorokkan dalam telekung πŸ˜‹
  3. Security ketat terok susah gila nak record doooo sumpah asyik kena laser je cis


Ps: after 2 days concert akhirnya mak aku dah fully okay sambil tanya, best ke concert tu hehehe of course la best mama!!! how can i say no?

Comments

  1. bestnya dapat pergi! nampak meriah sangatttt

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe best awak ni first time saya pergi sampai nangis hahahaha πŸ˜‹

      Delete
  2. So lucky that you got to attend their concert!

    I'm not a fan of them though I listen to some of their songs but totally can relate on your excitement :D

    ReplyDelete
    Replies
    1. Hehe yes, I am πŸ’– I was crying so hard last time masa first meeting diorang kat Malaysia. I'm happy to know you listen to their songs as well πŸ€—

      Delete
  3. Hahaha seronok baca ni. I can relate (although tak pernah pergi konsert, just pernah kejar EXO kat airport je dulu) tapi sampai nangis-nangis susah nak move on tu betul >.<

    Biasalah tu mak-mak mesti risaukan anak, but you're at that age when it's totally normal nak minat artis.

    ReplyDelete