Kolej Al Zahrawi, UiTM Kampus Bertam

Monday, 30 May 2016

Salam.

Hehehe I am now laying on my bed, writing this post with leisure! Different from msd days which was so packed and full with activities, runs and scolds (haha) I love this moment right now to be able to enjoy myself and have my own time. However, I could feel the emptiness after the msd program. Although msd program was a totally packed and hectic and full of tense, well I hate msd (alot!) but I learnt something from that especially about Islam and I enjoyed the dance time the most. That's the most enjoyable moment during msd. And I love msd last day!!! Not as tense as the days before hahaa. 

This morning, siswi who are placed at UiTM Kampus Bertam was moving all ours luggages and stuffs from UiTM Kampus Bukit Mertajam, Permatang Pauh to UiTM Kampus Bertam, Kepala Batas. I chose Nora (high school mate), Sarah (from gombak), Hidayah (from Perak), Aina (from Penang), Ain (from Kedah), Abel and Syahira (both from Sarawak) to be my housemates. Satu rumah ada 4 bilik dan 1 bilik 2 orang. Jejak je kaki kat Kolej Az-Zahrawi, masyaAllah cantik sungguh tempatnya. Kemas dan bersih. Memang tiptop dan tersangatlah puas hati. 

4-09-D8 merupakan rumah aku dan housemates, bilik aku untuk 5 bulan sepanjang semester 1. Masuk masuk je rumah, ada sinki dan kabinet di sebelah kanan. Ruang tengah/ruang tamu agak besar untuk kami berlapan so macam macam aktiviti boleh buat kat situ. Berbuka puasa sama sama as an example. Bilik, masyaAllah cantik sungguh lahai. Way different from the dorm I stayed at UiTM Kampus Bukit Mertajam during mds. Mama and abah pun cakap cantik sangat rumah tu haha. Excited to explore Kolej Al-Zahrawi and UiTM Kampus Bertam 😆 







My room hehe super da bomb! 

Comments

  1. boleh bagitahu tak mds tu macam mana? garang sangat ke senior dekat pp?

    ReplyDelete
    Replies
    1. Mds macam orientasi tapi sangat memenatkan fizikal dan mental. Awak probably takkan ada masa untuk tengok phone kecuali masa pukul 1 pagi after dapat masuk bilik. Takkan sempat nak calit sikit bedak pun kat muka. Makan pun sikit, dan kalau lambat mesti kena marah. You might fell like giving up studies kalau tak kuat mental macam saya haha but trust me, once awak dah lepas mds, awak akan rasa happy dan lega!! Fighting~

      Delete