eid 2019

by - June 20, 2019

بِسْمِ اللهِ الرَّحْمٰنِ الرَّحِيْمِ
In the name of Allah, the most Gracious, the most Merciful


Assalamualaikum 💛 i guess it is not too late to wish you guys selamat hari raya!! Sebab raya kan sebulan hehe.

How was your raya this year?

Mine was good, Alhamdulillah despite my dad refused to go back to our hometown, everything was fine. First day of raya macam biasa bersalaman lepas solat sunat Aidilfitri and right after that kami sekeluarga akan pergi ke rumah makwa (kakak sulung abah). Oh ya!! This year was a bit different sebab kami ambik gambar family hahahaha kalau tak before ni payah benor nak paksa abah join sekali 😅

Little family <3

May Allah builds a castle for these two in Jannah, aamiin

Hadiah raya instead of duit raya!! Tunggu 5 6 tahun sikit yong bagi duit raya ok hehe

Cards 

Hari hari lain tu macam biasa lah pergi beraya sana, beraya sini. Seronok betul sebab umur dah 21 tahun pun masih dapat duit raya ihiks 🤪 tahun ni dapat sikit je kalau dibandingkan dengan tahun lepas sebab abab dapat bonus sikit huhuhu jadi total semua lebih kurang RM550 😊 Alhamdulillah

#ootd1

#ootd2

Apa yang berbeza raya tahun ni dan tahun sebelumnya, adalah crush saya (read: Fila) datang beraya kat rumah!! Alhamdulillah ada jugak aku tanya kat mama abah dia okay ke tak, and they said he's nice. Phewwww lega. Not gonna shared everything here, because some might hate it, some might had a wrong idea etc which is why I'm just gonna share just a bit of the story.

Thank you for coming all the way from Teluk Intan to Kajang!! 🤪

Did so many things and tried lot of new things with Fila during his 4 days of staying. It was really fun tho hihu.

Tealive 🍵

Tried nutella bingsu for the first time but nah, not worth it 🙃

4Fingers

Highlights;
First time aku solat berjemaah dekat rumah, subuh pulak tu!! Dan imamnya ialah crush aku :") Walaupun untuk satu waktu je tapi issokayy aku happy gila 💙

And today, it's my turn to beraya kat rumah crush yang jauhnya 2 ke 3 jam dari Kajang huhu sis nervous. Doakan lah saya baik-baik saja ye geng!!

Nervous2 gak tapi pape pun breakfast lu genk haha

Tahun ni juga aku dapat beraya dengan kawan kawan aku since aku habis praktikal sebelum raya hehe. Ahad lepas aku pergi beraya rumah qiha tapi lupa pulak nak ambik gambar. Dan semalam kitorang pergi open house kat rumah fatin. Ramai juga lah yang dapat join 8/10 termasuk aku. Pika dengan yan tak dapat join sebab minggu final exam. Goodluck gais 🐥 aku happy sangat sebab after 3 years finally dapat jugak aku beraya dengan diorang yeyyyy ha yelah before ni kan duduk jauh 😌

Incomplete squad, mia; yan and pika

Mykori date with the girls right after Fatin's openhouse

Till then xoxo

You May Also Like

4 Comments