donning Tudongcha

Friday, November 13, 2015

Salam.

Halu hehe 오늘은 I would love to share my experience wearing square hijab from tudongcha. Kalau keluar berjalan, tudung bawal akan selalu menjadi pilihan aku haha yes, the main reason because it's really easy to wear. So, tak perlu lah nak spend masa lama lama. Jimat masa, jimat tenaga!


Pengalaman aku pakai koleksi tudung dari tudongcha memang best sebab tudung yang dijual sangat mudah dibentuk! Jadi tak perlu lah pakai starch atau kertas kat tudung (hahaha ni zaman zaman sekolah rendah selalu lah buat benda macam ni) Dan yang paling penting korang tak perlu risau pasal gelembung kat tudung. Shawl pun diaorang ada jual! Cantik tertarik ko memang deboom lah weh takde ke orang nak belanja?? ㅠㅠ 




Material yang digunakan pun tak terlalu tebal dan tak terlalu nipis. Sedap dipakai lah senang cerita. The best thing 'bout tudongcha adalah koleksi tudung ni tak jarang. Langsung. Dan tak perlu risau kalau nak kena pakai inner ke apa. Sebagai manusia, kadangkala kita terlepas pandang pada benda yang kecil. Macam pakai tudung. Kita rasa macam biasa je bila pakai kan tapi orang lain nampak tudung tu jarang dan boleh nampak leher kita dan sebagainya. Because of that, you don't have to worry if you wear tudung from tudongcha. Aurat terjaga, maruah terpelihara ok? Hihu

Bukan orang muda je yang minat tudongcha, orang berumur pun sama juga. Sebagai bukti, mama aku sendiri dah jadi peminat tudongcha. Bukan main banyak lagi dia borong haritu. Aku pun ikut sekali pergi hahaha tak sedar diri tengah SPM (nak je hentuk kepala minah ni kat dinding aihh) Mama terus beli 7 helai. Aku untung juga sebab dapat tumpang sekaki pakai tudongcha hihi. Harga tudung pula sangat berpatutan. Lain pattern lain harganya. Tapi tak melebihi RM40 sehelai. Kalau korang rajin nak tengok sendiri tudung dari tudongcha, korang walk in kat Skirt By Sisters di Bangi Sentral tapi kalau malas boleh tengok kat instagram dan order via whatsapp.




Kalau korang nak tahu lebih lagi pasal tudung dari tudongcha, boleh klik kat sini : Tudongcha dan explore sendiri okkkk

You will be in love with tudongcha for sure! Ps; I am the new tudongcha loverssss! Jom pakat ajak satu kampung beli tudongcha jom


오늘 : o-neul (today)

은 : eun (sejenis topic particle)

You Might Also Like

2 comments