19th birthday

Sunday, April 09, 2017

Salam.

Alhamdulillah, I turned one year older,  I am officially 19 years old 🙆

Ini first time sambut birthday jauh dari family 👪 Tipu lah kalau cakap tak sedih sebab setiap kali birthday, Mama akan cium pipi masa kejut bangun pagi dan cakap happy birthdayyyy 😭 lepas tu dapat hadiah yahuu seronok!


Disebabkan sekarang ni minggu final exam, semua orang termasuk housemates sibuk study dan buat hal sendiri. Aku expect diorang lupa. Masa pukul 9.30 malam, dah dapat hadiah hohoho gembira dan terharu sebab orang yang tak disangka yang bagi lol thank youuu (kalau tetiba kau tengok blog aku ni keh keh) Tapi, before pukul 12 malam dah dapat suprise 🎊🎊 ya Allah, rasa terharuuuu gila dah lah instead of cliche food, diorang kasi special punya muehehe paling suka ayam omnomnom sedapp 🍗 perkataan 'we 💖 u' tu yang paling winn. Haha. Fatin pun kasi hadiah handsock yezza dapat handsock baruuu insyaAllah kita guna sebaiknya ye trimas. Paling best sebab ramai ramai nyanyi lagu birthday in korean paling takleh lupa. Tak sangka semua housemates termasuk yang sem lepas join sekali :') itu paling penting sebab baru rasa complete 😘 Malam tu kononnya nak study tapi cettttt sesat tengok movie kat bilik Eyan pulak huahuahua 2 round movie pulak tu aigoo


Housemates lillahi ta'ala <3
not-your-cliche-birthday-food feast

first movie: insidious

second movie 

Ok itu semua birthday night punya cerita. Belum masuk hari kejadian lagi tau. Petang 8 April, kami family Sophys ada buat makan makan sempena nak rapatkan silaturrahim dengan madam Dini. Aktiviti yang kitorang buat ialah musical chairs, main frisbee, bola sepak dengan zumba. Hmm aku still tak puas hati sebab madam tak nak terima lagu kpop aku untuk zumba. Huhuhu mengapakah?! Lagu kpop seronokkkk kot 😭😭 Dah nak balik tu, aku pun pergi lah kat padang tengok diorang main frisbee semua tu. Tiba tiba *jeng jeng jeng*....................Nuel duk tabur tepung kat aku dengan yat! Sambil yang lain nyanyi lagu birthday. Banyak pulak tu ya ampun habis baju hitam akuuuu nasib tak pakai tudongcha kesayangan HAHAHA 😂 apa apa pun serious terharuu kali ketiga sebab tak pernah ada orang buat macam tu kat aku :') dah lah dulu masa kat jess, aku antara golongan yang orang tak dikenali oleh sesiapa, nama aku pun jarang orang tahu. Birthday tak payah cerita sampai ada satu masa yang takde siapa wish birthday langsung. Tetiba masuk uitm, semua layan je aku baik gila pulak tu itu sumpah rasa terkejut dan happy. Terima kasih sangat!

brothers & sisters in Bertam



yat dangdut



For the third suprise selepas kena tepung, ini pulak kena simbah airrrrr 💧 hambek kau banyak dia simbah! Bukan takat simbah gitu tapi siap kena spray dengan air paip tu hah dah lah baru lepas mandiiiiiiiiiiii habis basah lencun. Telekung aku dengan yat hmm takleh cakap dah lah basah macam mana sis redha jee 😌 dah lah comel je ada banyak jajan dan my feveret, ice creammmm nyums 🍦 alahai cute sangat diorang ni. Naquib kasi chocolate sebab dah janji kat aku haritu. Tak tahu lah nak cakap macam mana dah. Speechless. The best birthday I ever had 🙆🙆🙆🙆 before I turn 20 next year.

19 & legal


aiskrim timeeee 🍨
cute little notes

jiha comell
Finally, terima kasih for all the wishes, doa, hadiah, makanan, tepung dan air paip kolej az zahrawi 😁😁 may Allah bless you guys always! Thank youuuu for every single thing you did to me on my 19th birthday. Walaupun Mira, Fatin, Qiha, Jannah dan Tra tak wish 😢 takpe aku still rasa happy. Bersyukur sangat sangat dan rasa beruntung seperti maksud nama aku sebab Allah berikan orang orang baik macam anda semua dalam hidup saya 🌍 huwaaa trimas kamsahamnida! ❤💙💚💛💜💖

You Might Also Like

0 comments

Instagram